Tα τελαυταία χρόνια τo Rebirthing Breathwork γίνεtαι ολοένα και πιο γνωστό ως μια άκρως αποτελεσματική τεχνική αυτοθεραπείας και πνευματικής συνειδητοποίησης.

Μας δίνει ένα θαυμάσιο εργαλείο για να επαυξήσουμε τις εγγενείς θεραπευτικές δυνάμεις το οργανισμού τόσο σωματικά όσο και ψυχο-συναισθηματικά. Η αποτελεσματικότητα της τεχνικής έγκειται στην ήπια και ασφαλή της φύση, μιας και στηρίζεται στην χρήση της αναπνοής και της δημιουργικής σκέψης.

Παρόλο που η κυκλική αναπνευστική τεχνική χρησιμοποιείται από τους γιόγκι εδώ και αιώνες, το Rebirthing Breathwork δημιουργήθηκε από τον Leonard Orr το 1974.

Κατεβάστε το PDF

Ενεργειακή Aναπνοή

Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά αναπνέουν σωστά, χρησιμοποιώντας όλη τους την αναπνευστική ικανότητα και πολύ συχνά εφαρμόζουν συνδεδεμένες αναπνοές. Σε αυτή την ηλικία βρίσκονται σε επαφή με την θεϊκή τους υπόστασή και την πηγή της εσωτερικής ευτυχίας. Aπό πολύ νεαρά ηλικία, λόγω των πιέσεων που δέχονται από το κοινωνικό περιβάλλον, αρχίζουν να καταπιέζουν τα συναισθήματά τους. Aυτό έχει ως συνέπεια το κράτημα της αναπνοής και τη μείωση της ποσότητας του αέρα που εισάγεται στους πνεύμονες. Η μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων, αναπνέει τόσο, όσο χρειάζεται για να επιζήσει, προξενώντας έτσι μία αποσύνδεση από τον εαυτό τους και το σώμα τους.

Η αναπνοή είναι η βάση της υγείας. Είναι η πρωταρχική πηγή θρέψης και αποτοξίνωσης του οργανισμού. Οι αρχαίοι Ινδοί γνωρίζαν τις θετικές επιδράσεις της σωστής αναπνοής και αναφέρεται στις Βέδες ότι η κυκλική αναπνοή οδηγεί στην αθανασία.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη σημασία της αναπνοής. Εφόσον αναπνέουμε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, η αναπνοή είναι η πρώτη τροφή μας. Έτσι, είναι εξίσου σημαντικό να αναπνέουμε σωστά, όσο και να τρώμε σωστά.

Το Rebirthing, γνωστό και ως ενορατική ή ενεργειακή αναπνοή, μας βοηθά να αποκαταστήσουμε το σωστό τρόπο αναπνοής, που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά. Στην πραγματικότητα, δεν μαθαίνουμε να κάνουμε κάτι καινούριο, παρά μόνο να διαλύουμε τα υπάρχοντα συσσωρευμένα μπλοκαρίσματα.

Αυτό μας επιτρέπει να ξεμπλοκάρουμε και να ξεπεράσουμε συναισθήματα τα οποία μας περιόριζαν, επιτρέποντάς μας έτσι, να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη εμπιστοσύνη τόσο στον εαυτό μας όσο και στο ίδιο το σύμπαν που μας περιβάλλει. Με τον τρόπο αυτό επανακτούμε τη φυσική επαφή μας με την πηγή της ζωής.

Βελτιώνοντας την αναπνοή, βελτιώνουμε την υγεία μας και αυξάνουμε την ενέργειά μας. Το αίμα μας ρέει καλύτερα, εμπλουτίζοντας τους ιστούς, τα όργανα και τον εγκέφαλό μας με περισσότερο οξυγόνο. Αυτό επίσης μας επιτρέπει να απαλλαγούμε από το άγχος που έχει συσσωρευτεί μέσα στο σώμα μας με την πάροδο του χρόνου.

 Δημιουργική Σκέψη

Ο νους μας είναι γεμάτος σκέψεις και πρότυπα, τόσο συνειδητά όσο και ασυνείδητα, με τα οποία δημιουργεί και ερμηνεύει τη ζωή. Αφουγκράζοντας το νου μας, ανακαλύπτουμε τους μηχανισμούς που μας κρατούν δέσμιους του πόνου και της ασθένειας. Η ποιότητα της ζωής μας, των συνθηκών και γεγονότων που προσελκύουμε βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στην ποιότητα των σκέψεών μας.

Το Rebirthing Breathwork μας διδάσκει πώς να κρατάμε τα ηνία του κόσμου μας με αρμονία. Μαθαίνουμε πώς να γίνουμε συνειδητοί δημιουργοί της δικής μας ζωής. Μας βοηθά να βρούμε τη θέση μας στον κόσμο και να συμμετέχουμε σε αυτόν συνειδητά. Έτσι μπορούμε να φέρουμε αρμονία στη ζωή τη δική μας και όλων αυτών που ζουν γύρω μας.

Μια συνεδρία Rebirthing διαρκεί μία με δύο ώρες και γίνεται συνήθως σε ατομικό επίπεδο έτσι ώστε ο πελάτης να νιώσει αρκετή ασφάλεια για να μπορέσει να δεχθεί την πλήρη υποστήριξη του θεραπευτή, να χαλαρώσει βαθειά και να βυθιστεί στην εμπειρία της επανασύνδεσης με την αναπνοή. Συνήθως συνιστάται να κάνει κανείς δέκα συνεδρίες Rebirthing με έναν επαγγελματικά καταρτισμένο θεραπευτή – Rebirther.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann