Μονοετής Εντατική Εκπαίδευση Βελονισμού
για Επαγγελματίες Υγείας

Acupuncture Intensive Training

Οι αυξημένες απαιτήσεις των επαγγελματιών διαφόρων κλάδων της συμβατικής και μη-συμβατικής ιατρικής, δημιούργησε την ανάγκη για ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης βελονισμού που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας. Λαμβάνοντας υπ όψιν τις απαιτήσεις αυτές, σχεδιάσαμε το Νέο Μονοετές Εντατικό Σεμινάριο Πρακτικής Βελονισμού.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να δίνει τη μέγιστη πρακτική γνώση στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα χωρίς να εκτρέπει σε ασαφείς θεωρίες και άσκοπες λεπτομέρειες. Έτσι, μπορούμε να εγγυηθούμε την άμεση κλινική αποτελεσματικότητα ιατρών, φυσικοθεραπευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας.

Η υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε μέσα από τα πρακτικά και διαδικτυακά μαθήματα σε συνδυασμό με την κλινική πρακτική, κάνει το ΟΜ να ξεχωρίζει στο χώρο της εκπαίδευσης του βελονισμού από το 2004.

Έναρξη
9 Νοεμβρίου 2019

Για Επαγγελματίες Υγείας

√ Eπιπλέον ώρες πρακτικής εξάσκησης
√ Nέα διαδικτυακά μαθήματα
√ Nέο ανανεωμένο υλικό
√ Ακόμα πληρέστερο πρόγραμμα
√ Φιλικό περιβάλλον
√ Yποστήριξη των αποφοίτων μετά το πέρας της εκπαίδευσης
√ Yψηλού επιπέδου κατάρτιση

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει στους επαγγελματίες τα κατάλληλα εργαλεία για να έχουν άμεσα αποτελέσματα στην κλινική εφαρμογή. Επιδιώκει να τους προσφέρει, μέσα από μια καθαρά εμπειρική εκπαιδευτική διαδικασία, τη δυνατότητα να μυηθούν στις αρχές της θεραπευτικής πρακτικής του βελονισμού και ταυτόχρονα να τον εφαρμόσουν άμεσα. Το 90% των σεμιναρίων είναι πρακτικά, δηλαδή από την πρώτη κιόλας ημέρα, θα μάθουν να χρησιμοποιούν τις βελόνες.

Η Νέα Εντατική Εκπαίδευση Βελονισμού έχει από φέτος αναδιαμορφωθεί έτσι ώστε να προσφέρει ακόμα πληρέστερο πρόγραμμα, με επιπλέον ώρες εξάσκησης και νέα διαδικτυακά μαθήματα. Πληρεί με το παραπάνω τις προϋποθέσεις του ΠΟΥ για περιορισμένη εκπαίδευση ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας  (δείτε εδώ για λεπτομέρειες).

Η εκπαίδευση διεξάγεται μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και βασισμένο στα πολλά χρόνια εμπειρίας μας τόσο στη διδασκαλία όσο και στην κλινική εφαρμογή, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να μπορούμε να προσφέρουμε υποστήριξη των αποφοίτων μας και μετά το πέρας τοων μαθημάτων, μέσω νέων διαδικτυακών μαθημάτων, επιπλέον πρακτική και προσωπική υποστήριξη από τους καθηγητές που παρέχονται δωρεάν.

Η Εντατική Μονοετής Εκπαίδευση Βελονισμού μπορεί να αποτελέσει κίνητρο, αλλά και αφετηρία, για την Ολοκληρωμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση Βελονισμού.

H ύλη περιλαμβάνει:

• Η ιστορία του βελονισμού και τα διαφορετικά στυλ του

• Τα διαφορετικά είδη βελονών και η χρήση τους

• Κύριες τεχνικές βελονισμού

• Λεπτομερής μελέτη των κύριων σημείων και της ανατομίας τους

• Εφαρμογή των κύριων τεχνικών βελονισμού στα σημεία αυτά. Στη λίστα μελέτης σημείων της εκπαίδευσης περιλαμβάνονται όλα τα κύρια σημεία των άκρων, της ράχης, της κοιλιάς και της κεφαλής- εκτός από εκείνα που φέρουν επικινδυνότητα στην εφαρμογή βελονισμού οπότε χρησιμοποιούμε εναλλακτικές τεχνικές, όπως χειρομάλαξη, πίεση, μόξα, μαγνήτες, βεντούζες κ.λπ. Ζητήστε τη λίστα των σημείων που διδάσκονται από τη γραμματεία.

• Τεχνικές εύρεσης και θεραπείας τοπικών σημείων (ashi) και trigger points

• Τεχνικές για τα μυοσκελετικά προβλήματα και τις αρθρώσεις

• Τεχνικές για πόνο άλλης αιτιολογίας, π.χ. αθλητικές κακώσεις, ημικρανία, δυσμηνόρροια, επιγαστραλγία, οσφυαλγία, στηθάγχη, νευραλγία, κ.ά.

• Τεχνικές για τόνωση και ρύθμιση της ροής της ενέργειας

• Τεχνικές για ουλώδη ιστό από τραυματισμό, χειρουγεία κ.λπ.

• Ηλεκτροβελονισμός

• Άλλες τεχνικές που δρουν παράλληλα ή εναλλακτικά, όπως μόξα, χειρομάλαξη κ.λπ.

• Πρωτόκολλα θεραπείας για διάφορες παθήσεις και συμπτώματα

• Κλινική πρακτική

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε λεπτομερείς σημειώσεις και πλούσια βιβλιογραφία πάνω σε όλη την ύλη, καθώς και πάνω στην πρώτη σε πωλήσεις έκδοση του A Practical Guide to Acu-Points της Ilaira Bouratinos (Amazon UK, April 2011, καθώς και στη νέα ολοκληρωμένη έκδοση, που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2018).

Στηριζόμενο σε πολυετή διδακτική εμπειρία, το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει καταφέρει να ενσωματώσει τέλεια την πρακτική εφαρμογή στη Σχολή με διαδικτυακά μαθήματα που ασχολούνται με τα θεωρητικά θέματα.

Αφού ολοκληρώσουν επιτυχώς τις γραπτές και πρακτικές εξετάσεις, οι συμμετέχοντες θα λάβουν το Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του ΟΜ.

Το Εντατικό Σεμινάριο Πρακτικής Βελονισμού δεν αφορά τη διαγνωστική της κινέζικης ιατρικής και δεν αποτελεί ολοκληρωμένη εκπαίδευση βελονισμού. Πληρεί όμως τις προϋποθέσεις της ΠΟΥ για την περιορισμένη εκπαίδευση βελονισμού επαγγελματιών υγείας (για λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ).

Συνδεθείτε στην Εκδήλωση μας για να δείτε επιπλέον στοιχεία και σχετικές αναρτήσεις στη σελίδα facebook του Oriental Medicine Training Centre!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ποιοί Παρακολουθούν τη Μονοετή Εντατική Εκπαίδευση Βελονισμού;

Η εκπαίδευση παρακολουθείται από επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι ιατροί και φυσικοθεραπευτές.

Ωστόσσο, τα τμήματα μας πάντοτε έχουν και ένα σημαντικό ποσοστό από επαγγελματίες άλλων κλάδων όπως νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, αισθητικούς, shiatsu practitioners, οστεοπαθητικούς, μαίες κ.ά.

Πίνακας Απαιτήσεων Εκπαίδευσης Βελονισμού Του ΠΟΥ

Mετάφραση από το έντυπο WHO Guidelines on Training in Acupuncture, σελ. 6

Πρόγραμμα

Η κυρίως εκπαίδευση διεξάγεται σε έξι Σαββατοκύριακα κύριας πρακτικής συν το τελευταίο Σαββατοκύριακο όπου γίνεται ηπρακτική αξιολόγηση (σύνολο 7 Σαββατοκύριακα). Παράλληλα, παρακολουθούνται και τουλάχιστον 110 ώρες διαδικτυακά μαθήματα-webinars (ζωντανά και βιντεοσκοπημένα), πολλά από τα οποία συνοδεύονται από ασκήσεις και εργασίες.

Όλα τα σεμινάρια πρακτικής, καθώς και οι εξετάσεις ξεκινάνε στις 9:30 και είναι προγραμματισμένα να τελειώνουν στις 5:30, αλλά πολλές φορές, ειδικά τo Σάββατo, καθόμαστε παραπάνω για την πρακτική. Αυτό καθορίζεται εκείνη την ημέρα, ή την προηγούμενη, αναλόγως με το πόσα περιστατκά θα έχουμε κάθε φορά.

Επιπλέον Πρακτική Εξάσκηση

Το ΟΜ προσφέρει ως μέρος του προγράμματος 50 ώρες πρακτικής εξάσκησης, είτε μέσω επανάληψης στο επόμενο τμήμα, είτε στο Drop-In Acupuncture Clinic, όπου κάνουν θεραπεία μεγάλη ποικιλία ανθρώπων. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης επιπλέον πρακτικής, χωρίς επιπλέον κόστος. Οι λεπτομέρειες κανονίζονται μέσω συννενόησης με τη διοίκηση της σχολής.

Προσωπική Μελέτη

Τόσο τα διαδικτυακά μαθήματα, όσο και τα πρακτικά, απαιτούν αρκετή μελέτη μέσω εργασιών, ασκήσεων και τεστ, πρακτικού εντοπισμού και χειρισμού των σημείων, καθώς και αρκετού διαβάσματος, τόσο της ύλης του βελονισμού, όοο και της ανατομίας που απαιτείται για την ασφαλή του εφαρμογή.

Οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση θα πρέπει να αφιερώνουν συστηματικά το χρόνο για την προσωπική μελέτη –  τουλάχιστον μια ώρα μελέτης για κάθε ώρα πρακτικών μαθημάτων και τουλάχιστον δύο ώρες για κάθε ώρα διαδικτυακών μαθημάτων. Ωστόσο, όταν υπάρχουν εργασίες ή ασκήσεις & τεστ, η μελέτη ίσως πάρει και πολλές ώρες παραπάνω- αλλά αυτό ποικίλει ανάλογα με το πόσο ο κάθενας έχει εξοικειωθεί με την ύλη.

Δωρεάν Επανάληψη & Υποστήριξη Αποφοίτων

Το εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης βελονισμού δίνει τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν επανάληψη δωρεάν στα επόμενα τμήματα. Επίσης, υποστηρίζεται από την κλειστή ομάδα facebook όπου γίνονται αναρτήσεις με βίντεο και φωτό από τα πρακτικά μαθήματα, νέα webinars (δωρεάν για όλους και μετά την αποφοίτηση), αναρτήσεις σχετικά με ενδιαφέρουσες θεραπείες που έχουμε εφαρμόσει στην κλινική μας, απορίες και ερωταπαντήσεις σπουδαστών και αποφοίτων, αναρτήσεις με τελευταίες ειδήσεις, κλινικές έρευνες και άλλα ενδιαφέροντα σχετικά θέματα. Μέσα από την ομάδα, οποιοσδόποτε σπουδαστής ή απόφοιτος μπορεί να αναρτήσει απορίες πάνω σε περιστατικά και άλλα σχετικά θέματα, ακόμα και φωτό ή βίντεο, άρθρα κ.λπ. Αυτή τη στιγμή έχουμε 5 χρόνια αναρτήσεις σε 200 περίπου σελίδες!

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Iλάειρα Mπουρατίνου

H Iλάειρα Mπουρατίνου DipAc πήρε το πτυχίο της στον βελονισμό το 1995 από το London School of Acupuncture (LSATCM). Έχει επίσης σπουδάσει Kινέζικη βοτανοθεραπεία καθώς και μια ποικιλία μεθόδων bodywork, άσκησης, και αυτοβελτίωσης. Είναι διευθύντρια του Om Training Centre όπου διδάσκει θεωρία κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και ποικιλία μορφών bodywork και χειρομάλαξης. H Iλάειρα διακρίνεται για το κεφάτο και δημιουργικό τρόπο διδασκαλίας της. Η ικανότητά της να συνδέει τις απόψεις της παραδοσιακής και της συμβατικής ιατρικής, δίνουν έμπνευση τόσο σε μαθητεύομενους θεραπευτές όσο και σε επαγγελματίες υγείας. Στις θεραπείες της συνδυάζει το βελονισμό με διάφορες τεχνικές σωματικού χειρισμού και άσκησης.

Κωσταντίνος Γκοργκόλης

Ο Κωσταντίνος Γκοργκόλης MD, είναι πτυχιούχος ιατρικής με ειδικότητα στην παθολογία. Από το 2007 εως σήμερα ασχολείται με το βελονισμό έχοντας εκπαιδευτεί στην Ελλάδα, Κίνα και Ιταλία με ορισμένους από τους γνωστότερους καθηγητές στον κόσμο. Έχει εξειδικευτεί επίσης στον ωτοβελονισμό και τον ηλεκτορβελονισμό. Στο ιατρείο του συνδυάζει το βελονισμό με τη συμβατική ιατρική προσέγγιση έχοντας άριστα αποτελέσματα τόσο σε χρόνιες όσο και σε οξείες καταστάσεις.

Διδάσκει βελονισμό και ηλεκτροβελονιμό στο ΟΜ από το 2016. Επίσης, διδάσκει ορισμένα από τα μαθήματα πάνω σε ιατρικά θάματα στο ΟΜ.

Χριστίνα Κούλη

Η Χριστίνα Κούλη σπούδασε Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ (Ολλανδία) και πήρε το πτυχίο Master of Science το 1993. Το 1992 ξεκίνησε να παρακουλουθεί μαθήματα Tai Ji Chuan με τον Δάσκαλο Τανγκ, από το Nanjing  (Κίνα).  Αφού αποφοίτησε, ταξίδευσε στο Πεκίνο το 1995 όπου συνέχισε να μαθητέυει και να εξασκεί τις Τέχνες Qi Gong και Tai Ji Chuan με τους Δασκάλους Zhang Wei Yi και Zhao, επίσημοι μαθητές του Wang Pei Sheng. Σπούδασε Κινέζικα στο Lincoln – San Yu, Διεθνές Ινστιτούτο Γλωσσών του Πανεπιστημίου Χημείας του Πεκίνου.  Το 1999 παρακουλούθησε «Εισαγωγή στην Θεωρία της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και Εκπαίδευση στον Βελονισμό» στην Ακαδημία ΠΚΙ του Πεκίνου και μετά στο Πανεπιστήμιο ΠΚΙ και Βοτανολογίας του Πεκίνου έκανε «Εκπαίδευση στον  Βελονισμό». Το 2001 ξαναγύρισε στην Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές της , «Τμήμα Εμβάθυνσης στο Βελονισμό»  στη σχολή “AOM – Art of Oriental Medicine”  και παρακολούθησε τριετή επαγγελματική εκπαίδευση σιάτσου στο Om-ESS. Ολοκλήρωσε και τις 2 σπουδές της το 2006. Διδάσκει εντοπισμό σημείων, βελονισμό και tuina στο om από το 2008.

Ιωάννης Φερούκας

Ο Ιωάννης Φερούκας MD, εφαρμόζει το βελονισμό από το 1993. Είναι πτυχιούχος της ιατρικής σχολής Αθηνών και έχει επταετή κλινική εμπειρία -απο το 1989- ως ιατρός  απο τα Νομαρχιακά Γενικά Νοσοκομεία της Λήμνου, Σύρου, Παίδων Αθηνών ‘η Αγια Σοφια” και απο τις κλινικές των Αθηνών ‘Ιπποκράτης”, ‘Γενική κλινική Αθηνών’ και ‘Γενική Κλινική Καλλιθέας’. Εφαρμόζει αποκλειστικά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (βότανα, βελονισμό, τουίνα) απο το 1996. Εχει κάνει δυόμιση χρόνια μετεκπαίδευση στην Κίνα (Tianjin, Kunming) και έχει εργασθεί ως ιατρός ΠΚΙ στην Αθήνα, Ιωάννινα, Μύκονο, Basel, London. Στους Ολυμπιακούς της Αθήνας εργάστηκε με τους χρυσους ολυμπιονίκες της ιστιοπλοίας.

Kiki Zhang

Η Kiki Zhang γεννήθηκε στο Sichuan της Κίνας το 1969. Σπούδασε γενική χειρουργική στο πανεπιστήμιο του στρατιωτικού νοσοκομείου του Chongqing από το 1989 έως το 1993. Απέκτησε το πτυχίο της στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική από το πανεπιστήμιο παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής του Chengdu το 1999. Εν συνέχεια, η Kiki εργάστηκε ως γιατρός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Chengdu μέχρι το 2001. Επιπλέον, έχει σπουδάσει ψυχολογία και κοινωνιολογία στη Γερμανία στο πανεπιστήμιο του Chemnitz (2001-2006).  Ζει στην Ελλάδα από το 2006 και διδάσκει βελονισμό και tuina στο Om από το 2009.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΔΙΔΑΚΤΡΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Acu-0109 & 10/11/2019
Acu-0214 & 15/12/2019
Acu-0311 & 12/01/2020
Acu-0407 & 08/03/2020
Acu-0502 & 03/05/2020
Acu-0620 & 21/06/2020
Acu-0703 & 04/10/2020
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Μονοετές ΒελονισμούΩΡΕΣΔΙΔΑΚΤΡΑ
Επαγγελματίες υγείας – εναλλακτικοί θεραπευτές
280€2650*
* Προκαταβολή €450 + 7 δόσεις* από €265
Ιατροί, νοσηλευτές, μαίες και φυσικοθεραπευτές, €350 έκπτωση
280€2300*
* Προκαταβολή €450 + 7 δόσεις* από €315
Η προκαταβολή των €450 καταβάλλεται είτε μετρητοίς στη σχολή μας, είτε μέσω e-banking. Το υπόλοιπο των διδάκτρων καταβάλλεται σε δόσεις.

8% Έκπτωση

για προεξόφληση έως 25 Σεπτεμβρίου 2019!