Προχωρημένος Αισθητικός Βελονισμός

Advanced Aesthetic Acupuncture

Ο Αισθητικός βελονισμός, όταν εφαρμόζεται από επαγγελματίες βελονιστές, εκπαιδευμένους στην Κινέζικη Ιατρική, εστιάζει ταυτόχρονα και στις αιτίες που οδηγούν στα αισθητικά προβλήματα, σε αντίθεση με προσεγγίσεις που εστιάζουν μόνο σε τοπικά προβλήματα του προσώπου. Οι παραδοσιακές τεχνικές που εφαρμόζονται τονώνουν δυναμικά τη ζωτική ενέργεια στο πρόσωπο, μέσω εξειδικευμένων χειρισμών και σημείων γνωστών για την δυσκολία τους στην εισαγωγή της βελόνας (π.χ. Bl-1, St-1, Qiuhuo κ.λπ.).

Το προχωρημένο αυτό σεμινάριο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών που έχουν ήδη εμπειρία στο βελονισμό προσώπου, διευρύνοντας τις δεξιότητές τους. Ο συνδυασμός παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών που διδάσκονται εγγυάται αποτελεσματική και ασφαλή εφαρμογή.

Νέα Mini Σεμινάρια!

Από την Άνοιξη 2019, σας παρουσιάζουμε τρεις από τις θεματικές ενότητες του προχωρημένου αισθητικού βελονισμού ως αυτοτελή μίνι σεμινάρια: “Acu-Botox & Acu-lift“, “New Energy Balance Facial Acupuncture” & “Facial Acupoints Treatment”.

Επιδερμίδα
& Κινέζικη Ιατρική

Κατά την άποψη της Κινέζικης ιατρικής, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση της επιδερμίδας. 

Στην ύλη έχουμε σταχυολογήσει τις κύριες γνωστές τεχνικές του βελονισμού, αλλά και πιο εξειδεικευμένους χειρισμούς βελόνας στο πρόσωπο που δεν είναι ευρέως διαδεδομένοι, καθώς επίσης και μια νέα μοναδική τεχνική για άμεσο lifting που χρησιμοποιείται επίσης και για πάρεση.

Παρουσιάζονται επίσης πρωτόκολλα θεραπείας, δηλαδή συγκεκριμένες συνταγές τεχνικών και ρουτίνες για διαφορετικές περιπτώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται:

  • Σύσφιξη και τόνωση του προσώπου (Toning Facial Treatment)
  • Ολοκληρωμένο λίφτινγκ (Full Face Lift)
  • Αντιμετώπηση βαθειών ρυτίδων (Deep Wrinkle Treatment)
  • Λείανση της επιδερμίδας (Skin Smoother)
  • Βελτίωση της χροιάς και του χρώματος του προσώπου (Facial Colour and Hue Corrector)

Επίσης, γίνεται αναφορά στην κινέζικη διαφορική διάγνωση και τη σχέση των συνδρόμων με τα αισθητικά προβλήματα. Δίνονται και οι αντίστοιχες συνταγές σημείων για την κάθε περίπτωση και θα δουλευτούν και κάποια από τα σημεία του σώματος παράλληλα με το πρόσωπο.

Επιπλέον του βελονισμού, διδάσκονται και συμπληρωματικές τεχνικές, όπως dermaroller & dermapen, guasha, χρήση βεντουζών στο πρόσωπο, μοξαθεραπεία, καθώς και εξειδικευμένες μαλάξεις που χρησιμοποιούνται στο τέλος της συνεδρίας. 

Παράλληλα, δίνονται και σχετικές συνταγές παρασκευής για τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσετε τόσο στη διάρκεια των συνεδριών όσο και για χρήση ενδιάμεσα στις συνεδρίες. Τα συστατικά που προτείνονται είναι κυρίως υποαλλεργικά και περιλαμβάνουν φυτικά έλαια βάσης, αιθέρια έλαια, βιταμίνες και άλλες αγνές, φυσικές ή φαρμακευτικές πρώτες ύλες (π.χ. υαλουρονικό οξύ, αλόη, μαργαριταρόσκονη). Οι προσεκτικά μελετημένες συνταγές και συμβουλές ομορφιάς θα εξαλείψουν την ανάγκη να προμηθεύεστε ακριβά καλλυντικά προϊόντα του εμπορίου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο πρακτική εφαρμογή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται αποκλειστικά σε βελονιστές εκπαιδευμένους στην κινέζικη ιατρική που έχουν παρακολουθήσει το Εντατικό Σεμινάριο Αισθητικού Bελονισμού Level-1 ή παρόμοιο.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Ilaira Bouratinos, Chrisa Bushi

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ

Mετάφραση από το έντυπο WHO Guidelines on Training in Acupuncture, σελ. 6

Δείτε μέρος του υλικού που καλύπτεται στο σεμινάριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΔΙΔΑΚΤΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

2 & 3 Νοεμβρίου 2019

Ώρες: 9:30 π.μ. – 7:00 μ.μ.

Διδακτικές Ώρες: 20

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Δίδακτρα: €590         

15% έκπτωση για όσους έχουν παρακολουθήσει το Εντατικό Σεμινάριο Αισθητικού Βελονισμού Level-1.

Συνεδρίες

Αισθητικού Βελονισμού

• Traditional Facial Αcu-Points
• Wrinkle Remover
• Acu Botox
• Acu Lift
• Complete Facial Rejuvenation
• Συμπληρωματικές Θεραπείες