Ο Αισθητικός βελονισμός, όταν εφαρμόζεται από επαγγελματίες βελονιστές, εκπαιδευμένους στην Κινέζικη Ιατρική, εστιάζει ταυτόχρονα και στις αιτίες που οδηγούν στα αισθητικά προβλήματα, σε αντίθεση με προσεγγίσεις που εστιάζουν μόνο σε τοπικά προβλήματα του προσώπου. Επιπλέον, οι παραδοσιακές τεχνικές που εφαρμόζονται τονώνουν δυναμικά τη ζωτική ενέργεια στο πρόσωπο, μέσω εξειδικευμένων τεχνικών και σημείων γνωστών για την επικυνδυνότητα τους στην εισαγωγή της βελόνας (π.χ. Bl-1, St-1, Qiuhuo κ.λπ.).

Για πρώτη φορά παρουσιάζουμε το νέο αυτό εξειδικευμένο σεμινάριο, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών βελονιστών στην κλινική εφαρμογή. Ο συνδυασμός παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών που διδάσκονται, αποσκοπεί στη διεύρυνση των δεξιοτήτων τους και εγγυάται αποτελεσματική και ασφαλή εφαρμογή.

Από την Άνοιξη 2019, σας παρουσιάζουμε επιπλέον τρεις από τις θεματικές ενότητες του προχωρημένου αισθητικού βελονισμού ως μίνι αυτοτελή σεμινάρια: Acu-Botox & Acu-lift, New Energy Balance Facial Acupuncture & Facial Acupoints Treatment, δείτε τη διπλανή στύλη.

Στην ύλη έχουμε σταχυολογήσει τις κύριες γνωστές τεχνικές του βελονισμού, αλλά και πιο εξειδεικευμένους χειρισμούς βελόνας στο πρόσωπο που δεν είναι ευρέως διαδεδομένοι, καθώς επίσης και μια νέα μοναδική τεχνική για άμεσο lifting που χρησιμοποιείται επίσης και για πάρεση.

Παρουσιάζονται επίσης πρωτόκολλα θεραπείας, δηλαδή συγκεκριμένες συνταγές τεχνικών και ρουτίνες για διαφορετικές περιπτώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται:

  • Σύσφιξη και τόνωση του προσώπου (Toning Facial Treatment)
  • Ολοκληρωμένο λίφτινγκ (Full Face Lift)
  • Αντιμετώπηση βαθειών ρυτίδων (Deep Wrinkle Treatment)
  • Λείανση της επιδερμίδας (Skin Smoother)
  • Βελτίωση της χροιάς και του χρώματος του προσώπου (Facial Colour and Hue Corrector)

Επίσης, γίνεται αναφορά στην κινέζικη διαφορική διάγνωση και τη σχέση των συνδρόμων με τα αισθητικά προβλήματα. Δίνονται και οι αντίστοιχες συνταγές σημείων για την κάθε περίπτωση και θα δουλευτούν και κάποια από τα σημεία του σώματος παράλληλα με το πρόσωπο.

Επιπλέον του βελονισμού, διδάσκονται και συμπληρωματικές τεχνικές, όπως dermaroller, guasha, χρήση βεντουζών στο πρόσωπο, μοξαθεραπεία, καθώς και εξειδικευμένες μαλάξεις που χρησιμοποιούνται στο τέλος της συνεδρίας. 

Παράλληλα, δίνονται και σχετικές συνταγές παρασκευής για τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσετε τόσο στη διάρκεια των συνεδριών όσο και για χρήση ενδιάμεσα στις συνεδρίες. Τα συστατικά που προτείνονται είναι κυρίως υποαλλεργικά και περιλαμβάνουν φυτικά έλαια βάσης, αιθέρια έλαια, βιταμίνες και άλλες αγνές, φυσικές ή φαρμακευτικές πρώτες ύλες (π.χ. υαλουρονικό οξύ, αλόη, μαργαριταρόσκονη). Οι προσεκτικά μελετημένες συνταγές και συμβουλές ομορφιάς θα εξαλείψουν την ανάγκη να προμηθεύεστε ακριβά καλλυντικά προϊόντα του εμπορίου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο πρακτική εφαρμογή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται αποκλειστικά σε βελονιστές εκπαιδευμένους στην κινέζικη ιατρική που έχουν παρακολουθήσει το Εντατικό Σεμινάριο Αισθητικού Bελονισμού Level-1 ή παρόμοιο.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Ilaira Bouratinos, Chrisa Bushi

Mετάφραση από το έντυπο WHO Guidelines on Training in Acupuncture, σελ. 6

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΔΙΔΑΚΤΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

2 & 3 Νοεμβρίου 2019

Ώρες: 9:30 π.μ. – 7:00 μ.μ.

Διδακτικές Ώρες: 18

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Δίδακτρα: €590         

20% έκπτωση για όσους έχουν παρακολουθήσει το Εντατικό Σεμινάριο Αισθητικού Βελονισμού Level-1.