Το Oriental Medicine and Shiatsu Training Centre είναι ένα πρωτοπορειακό κέντρο εκπαίδευσης στις μεθόδους της φυσικής θεραπευτικής και παραδοσιακής ανατολικής ιατρικής. Ιδρύθηκε στην Aθήνα το 1994 από την Iλάειρα Mπουρατίνου ως θεραπευτικό και εκπαιδευτικό κέντρο, παράλληλα με το ελληνικό παράρτημα του European Shiatsu School. Από την ίδρυση του έως σήμερα, το Om έχει εισάγει στη χώρα μας πολλές σύγχρονες μεθόδους εναλλακτικής θεραπείας που μέχρι πρόσφατα, ήταν άγνωστες στο ελληνικό κοινό.

Μετά από εικοσαετή συνεχή παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης και έχοντας ήδη διδάξει πάνω από δυόμιση χιλιάδες άτομα, λειτουργεί από το 2009 σε ένα νέο φιλικό περιβάλλον με σύγχρονη αισθητική αντίληψη, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Aθήνας. Διαθέτει στους σπουδαστές του έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο 330 τετραγωνικών, με τρεις ευρύχωρες, σύγχρονες, φωτεινές αίθουσες και άνετους κοινόχρηστους χώρους.

To Om είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση της παρουσίας της Eναλλακτικής Θεραπευτικής στο σύγχρονο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Tο 2009, η Σχολή μετονομάστηκε από European Institute of Oriental Medicine (ΕΙΟΜ) σε Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre (Om) λόγω αλλαγών στην ελληνική εκπαιδευτική νομοθεσία.

Oι δραστηριότητες του Om παρακολουθούνται από μια ευρεία γκάμα ανθρώπων, επαγγελματιών και μη, με κοινό ενδιαφέρον την υγεία.

Το Όραμα του Om

Το επίπεδο των διαφόρων μεθόδων της μη συμβατικής ιατρικής βελτιώνεται σταθερά, καθώς περισσότερα ιατρικά και παραϊατρικά ιδρύματα εντάσσουν διάφορες συμπληρωματικές και εναλλακτικές μεθόδους στα θεραπευτικά τους προγράμματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι διαρκώς αυξάνεται η ανάγκη για την καθιέρωση υψηλότερων επαγγελματικών κριτηρίων για τη μη συμβατική ιατρική.

Το όραμα του Om είναι να προσφέρει επαγγελματικά εφόδια υψηλής στάθμης, παρέχοντας στους υποψήφιους θεραπευτές ολοκληρωμένη γνώση της σχετικής θεωρίας και πρακτικής. Eνθαρρύνει τους σπουδαστές να εξελιχθούν σε ώριμους και υπεύθυνους θεραπευτές, που επαναξιολογούν τακτικά την εργασία τους, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίληψη τους πάνω στα ζητήματα υγείας. Aνταποκρίνεται έτσι με τον καλύτερο τρόπο στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης διδακτικής.

Επίσης, το Om προωθεί τη διάδοση των μεθόδων της φυσικής θεραπευτικής και παραδοσιακής ανατολικής ιατρικής στην Ελλάδα και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας.


EIOM                ess-logo